Stekt kalvbräss med smörkokt spetskål, potatispuré och lagerbladssky

0 röster
40 m
4
Stekt kalvbräss med smörkokt spetskål, potatispuré och lagerbladssky
Foto: Tv4

Riktigt lyxig rätt på stekt kalvbräss som serveras med smörkokt spetskål, en ljuvlig lagerbladssky och potatispuré. Perfekt middag till helgen!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Lagerbladssky

  • 1 dl kalvfond
  • 2 msk vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 4 färska lagerblad
  • salt
  • svartpeppar

Stekt kalvbräss

  • 240 g kalvbräss, förväll och plockad
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • vitlök, till stekning
  • 2-3 kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar

Smörstekt spetskål

  • 4 blad spetskål
  • 20 g pancetta, tunt strimlad och stekt
  • nypa grovstött kummin
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • potatispuré, till servering
  • körvel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lagerbladssky
    Koka ihop kalvfond med vitt vin, vitlök, timjan och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Sila och håll varm.
  2. Stekt kalvbräss
    Stek kalvbräss i olja på ganska hög värme. Tillsätt smör, vitlök och timjan och stek tills den är gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.
  3. Smörstekt spetskål
    Koka spetskålen i saltat vatten med smör. Häll av och krydda med pancettan, kummin, salt och peppar.
  4. Servering
    Lägg upp kalvbräss på tallrik med spetskål, potatispuré och ringla över skyn. Garnera med körvel.
29 mars 2019

Laddar fler recept...