Stekt fisk i saffranssås

Stekt fisk i saffranssås
Foto: TV4

Saffranssås passar bra till nästan all sorts fisk. Här får den sällskap av rödingfilé.

31 mars 2009
4

Du behöver

  • 4 bitar rödingfilé
  • salt och vitpeppar, malen
  • 2 msk smör

Saffranssås:

  • 0,5 st fänkål
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • salt och vitpeppar, malen

Till servering:

  • sallatsblad
  • kokta rödbetor
  • smördegspuffar

Gör så här

  1. Saffranssås: Finhacka fänkål och lök. Fräs hacket i smör i kastrull. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Spä med vin, buljong och grädde. Tillsätt saffran, ställ tillbaka på värmen och låt koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 5 minuter utan lock. Krydda med salt och peppar. Sila såsen.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Stek i smör på medelvärme, först skinnsidan i ca 1 minut och sedan köttsidan i ca 3 minuter. Innertemperaturen ska vara 60°.
  3. Lägg upp garnityret och en spegel av sås på varma tallrikar. Lägg på den nystekta fisken och bjud resten av såsen till separat.
Kommentera receptet

Fler goda recept