Sätt ugnen på 130 grader. Fyll fågeln med det klyftade äpplet och det grovt skivade baconet samt enbären. Krydda fasanen runt om med salt och peppar.
Lägg i fasanen i en ugnsform. Skiva smöret och lägg på fågeln. Skala och skär löken i bitar och lägg även dessa i formen. Stek i ugnen tills innertemperaturen är ca 54 grader. Ös fågeln ett par gånger under stektiden med det smälta smöret.
När fågeln är klar sila skyn ner i en panna häll på portvinet, kycklingfond och grädden låt puttra ett tag. Smaka av med salt och peppar.
Rotselleripuré
Skala och tärna sellerin i bitar. Lägg i en kastrull och häll på gräddmjölken. Låt koka tills rotsellerin är mjuk. Sila bort gräddmjölken men spara den till att spä purén med.
Mixa rotsellerin och smörklicken slät med en stav mixer späd med gräddmjölken till önskad konsistens. Smaka av med salt.
Vaniljkokta körsbär
Dela körsbären och pilla lös kärnan. Lägg bären i en kastrull och häll på vinet, vaniljsockret samt vaniljstången och de urskrapade vaniljfröna. Koka upp och låt sjuda tills nästan allt vin kokat bort.
Servering
Skär lös bröstet från fasanen. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med purén och de vaniljkokta körsbären.