Fräs löken i en kastrull med smöret så att den "svettas" utan att ta färg.
Tillsätt vin, fiskfond och lagerblad.
Låt detta koka tills det reducerat till ca hälften.
Häll i grädden och koka i 10 minuter.
Späd ut majsstärkelsen med lite vatten i ett glas och red av såsen. Låt koka svagt i någon minut.
Ta upp lagerbladet och mixa såsen med en stavmixer.
Smaka av såsen med salt och nymald vitpeppar.
Tillbehör
Koka potatisen i en kastrull.
Hyvla fänkålen på en mandolin och pressa i en klyfta citron, hackad lök och salt. Pressa samman allt och låt stå och dra.
Abborrfiléer
Byxa abborrfiléerna, dvs skär bort benen i mitten av filén med en vass kniv så att filén ser ut som ett par byxor. Känn med fingrarna var benet slutar och skär där.
Panering
Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa upp äggen i en andra djup tallrik.
Mät upp panko i en tredje tallrik.
Vänd abborrfiléerna i mjöl, sedan i ägg och sist i panko så att det täcker runt om. Lägg över på ett fat eller en tallrik efterhand.
Abborrfiléer forts.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
När smöret slutat skumma så lägg i filéerna och stek ca 3 minuter per sida. Lägg gärna i hackad dill och mer smör efter första vändningen.
Servering
Servera fänkålen som en bädd på tallriken.
Häll på vitvinssås.
Lägg på abborrfilén.
Servera tillsammans med kokt potatis och en klyfta citron.