Stekpannebröd med hemgjord färskost
Stekpannebröd med hemgjord färskost
11 ingredienser
Baka eget bröd utan att använda ugnen med det här jäsfria receptet på tunnbröd som gräddas i stekpanna. Smakar jättegott ihop med hemgjord färskost som du gör på filmjölk och gräddfil. Färskosten går fint att smaksätta efter eget tycke och smak.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Stekpannebröd
- 7 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk brödkrydda (kan uteslutas)
- 1,5 dl vatten
- 2 dl yoghurt
Hemgjord färskost
- 1 l filmjölk
- 3 dl gräddfil
- 2 msk gräslök, finskuren
- ev salt
- ev peppar
Gör så här
Stekpannebröd
- Blanda mjöl, bakpulver, brödkryddor och salt i en bunke.
- Blanda i vatten, yoghurt och knåda ihop till en smidig deg.
- Dela degen i ca 6 bitar. Kavla ut ca 0,5 cm tjocka rundlar.
- Grädda bröden i torr stekpanna 2-3 minuter per sida, eller kör alla i ugnen på 250 grader i 6-8 minuter.
Hemgjord färskost
- Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull och värm till 45 grader.
- Häll massan i ett filter eller i en silduk. Det går bra med en vanlig kökshandduk. Jag använde kökshandduk i ett durkslag jag satt i en bunke. Låt vasslen rinna av i kylskåp över natten.
- Smaksätt färskosten med gräslök, salt och peppar.