Den här steken är lagad med ungersk gulasch i åtanke, därav namnet. Lök, paprika och kummin kryddar köttet. Potatispuré smakar fint till och gärna några goda inlagda gurkor.
Skala och finhacka lök, paprika och vitlök. Stöt kumminen i mortel. Skala av det gula på citronen med potatisskalare i så få hela bitar som möjligt.
Fräs löken några minuter i smör utan att den tar färg. Häll sedan i paprikan, rör om och fräs ytterligare några minuter. Rör ner tomatpuré, vitlök, paprikapulver, kummin, mejram, citronskal och 1/2 tsk salt och ta till sist några rejäla tag med vitpepparkvarnen. Häll på buljong och låt alltsammans småputtra under lock i minst 15 minuter.
Bryn steken och ge den en fin stekyta runt om. Lägg sedan steken i paprikaröran. Stick en stektermometer i den tjockaste delen. Vill du ha din stek rosa inuti är den klar när termometern visar 70°. Vill du ha den helt genomstekt väntar du till 75°. Ta steken ur grytan och håll den varm i aluminiumfolie. Ta upp citronskalet ur såsen och låt den småkoka tills den tjocknar en aning. Skiva upp steken och servera med såsen till.