Stefans bästa pytt i panna
Stefans bästa pytt i panna
20 ingredienser
45 min
Stefan ger här sitt bästa recept på pytt i panna, en härlig kombination av kött, korv och potatis serverad direkt ur pannan toppad med stekta ägg. Inlagda rödbetor samt en senapskräm med sting i fulländar rätten. Passar lika bra som resträddare som festmåltid.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 200 g kött, t ex biff
- 150 g korv, av god kvalitet
- 400 g fast potatis, kokt
- 2 gula lökar, finhackade
- 150 g svamp, hackad (valfri sort)
- 40 g smör
- 1 dl oxfond, ej koncentrerad
- 4 ägg
- 0,5 knippe persilja, grovhackad
- salt
- svartpeppar
Rödbetor
- 6 rödbetor
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Senapskräm
- 1 msk skånsk senap
- 1 msk dijonsenap
- 3 dl crème fraîche
- salt
- peppar
Gör så här
Inlagda betor
- Koka upp ättika, socker och vatten, låt kallna helt.
- Koka rödbetorna och skala dem när de fortfarande är varma. Skär i grova bitar och lägg de varma betorna i den kalla ättikslagen. Låt gärna stå någon dag för att dra åt sig av lagen.
Senapskräm
- Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Pytt i panna
- Skär kött och potatis i små tärningar.
- Fräs löken i lite av smöret i en stor stekpanna ett par minuter, lägg i svampen och höj temperaturen. Stek svampen tills den får lite färg.
- Tillsätt potatis och kött. Häll över oxfonden och låt koka in något.
- Stek äggen i resten av smöret i en annan panna. Lägg dem ovanpå pytten direkt i pannan. Strö över persilja och bjud pytten med rödbetor och senapskräm.