Stefans bästa pytt i panna

koket.se
Stefans bästa pytt i panna
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Stefans bästa pytt i panna

6

20 ingredienser

45 min

Stefan ger här sitt bästa recept på pytt i panna, en härlig kombination av kött, korv och potatis serverad direkt ur pannan toppad med stekta ägg. Inlagda rödbetor samt en senapskräm med sting i fulländar rätten. Passar lika bra som resträddare som festmåltid.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kött, t ex biff
  • 150 g korv, av god kvalitet
  • 400 g fast potatis, kokt
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 150 g svamp, hackad (valfri sort)
  • 40 g smör
  • 1 dl oxfond, ej koncentrerad
  • 4 ägg
  • 0,5 knippe persilja, grovhackad
  • salt
  • svartpeppar

Rödbetor

  • 6 rödbetor
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Senapskräm

  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Inlagda betor
    Koka upp ättika, socker och vatten, låt kallna helt.
  2. Koka rödbetorna och skala dem när de fortfarande är varma. Skär i grova bitar och lägg de varma betorna i den kalla ättikslagen. Låt gärna stå någon dag för att dra åt sig av lagen.
  3. Senapskräm
    Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Pytt i panna
    Skär kött och potatis i små tärningar.
  5. Fräs löken i lite av smöret i en stor stekpanna ett par minuter, lägg i svampen och höj temperaturen. Stek svampen tills den får lite färg.
  6. Tillsätt potatis och kött. Häll över oxfonden och låt koka in något.
  7. Stek äggen i resten av smöret i en annan panna. Lägg dem ovanpå pytten direkt i pannan. Strö över persilja och bjud pytten med rödbetor och senapskräm.