Stefans bästa pytt i panna

POPULÄRT
Stefans bästa pytt i panna
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stefans bästa pytt i panna

20 ingredienser

45 min

Stefan ger här sitt bästa recept på pytt i panna, en härlig kombination av kött, korv och potatis serverad direkt ur pannan toppad med stekta ägg. Inlagda rödbetor samt en senapskräm med sting i fulländar rätten. Passar lika bra som resträddare som festmåltid.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 gula lökar
  • 150 g svamp, hackad (valfri sort)
  • 200 g kött, t ex biff
  • 150 g korv, av god kvalitet
  • 400 g fast potatis, kokt
  • 40 g smör
  • 1 dl oxfond, ej koncentrerad
  • 4 ägg
  • 0,5 knippe persilja, grovhackad
  • salt
  • svartpeppar

Rödbetor

  • 6 rödbetor
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Senapskräm

  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd

Inlagda betor

  1. Koka upp ättika, socker och vatten, låt kallna helt.
  2. Koka rödbetorna och skala dem när de fortfarande är varma. Skär i grova bitar och lägg de varma betorna i den kalla ättikslagen. Låt gärna stå någon dag för att dra åt sig av lagen.

Senapskräm

  1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Pytt i panna

  1. Skala och finhacka löken. Hacka svampen.
  2. Skär kött, korv och potatis i små tärningar.
  3. Fräs löken i lite av smöret i en stor stekpanna ett par minuter, lägg i svampen och höj temperaturen. Stek svampen tills den får lite färg.
  4. Tillsätt potatis, korv och kött. Häll över oxfonden och låt koka in något.
  5. Stek äggen i resten av smöret i en annan panna. Lägg dem ovanpå pytten direkt i pannan. Strö över persilja och bjud pytten med rödbetor och senapskräm.