Marockansk lammgryta med couscous
Marockansk lammgryta med couscous
18 ingredienser
1h 30 min
En matig och rejäl gryta med smaker från norra Afrika.
Ingredienser
- 300 g grytbitar av lamm
- 1 förp krossade tomater
- 1 röd chilifrukt
- 0,5 paprika
- 0,5 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 morot
- 1 stjälkselleri
- 0,5 zucchini
- 1 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 apelsin
- 1 förp torkad frukt (till exempel russin, aprikos och plommon)
- 2 msk marockansk tomatsås (eller marockansk krydda)
- 2,5 dl couscous
- 2,5 dl vatten
- 1 knippe färsk persilja
- 0,5 msk gurkmeja
Gör så här
- Skala löken, moroten och vitlöken och hacka alla grönsaker.
- Stek lammet i smör i en stekpanna och häll i grönsakerna när lammet har fått en fin stekyta. Tillsätt sedan vatten, krossade tomater, buljongtärningen och kryddor eller marockansk tomatsås.
- Pressa i saften av apelsinen och lägg i den torkade frukten. Låt koka cirka en timme.
- Koka upp vattnet till couscousen. Ta av kastrullen från plattan, häll i couscousen, lägg på lock och låt stå i ett par minuter.
- Strimla persiljan och häll i tillsammans med gurkmeja. Lägg också gärna i grönsakerna från kycklinggrytan i couscousen. Servera och njut!