Börja med salladen (gärna dagen före). Skär savoykålen i grova fyrkanter, dela cocktailtomaterna på mitten och skär äpplet i ganska stora bitar. Blanda med bönorna. Filmjölken smaksätts med dijonsenap och salt och peppar.
Blanda nu allt detta tillsammans med en knippe grovt hackad persilja.
Om ni ska äta hamburgarna direkt så låt salladen stå framme och bli lite rumsljummen innan den serveras.
Hamburgare . Blanda färs och baconhack med ägget i en bunke. Smaksätt med ca 1 tsk dijon och ganska rejält med salt och peppar. Forma sedan 4 st runda biffar och platta ut dom. Stek i lite fett (tänk på att det är fett i bacontärningarna). Hamburgarna kan gärna vara lite röda i mitten när man tar av dom.
Stek hastigt brödhalvorna och lägg upp på en tallrik, börja med underdelen av brödet och ett blad från selleristjälken, sedan hamburgaren ovanpå. Garnera med skivor av äpple och rödlök, lägg på bröd på toppen och servera med bönsalladen.