Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Trattkantarellsoppa med blåmögelost
Trattkantarellsoppa med blåmögelost
Betyg: 3.53 av 5 (15 röster)
15
Spara
Av:
Stefan Karlsson
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
400 g trattkantareller (eller motsvarande mängd torkade)
1 gul lök, finhackad
4 dl vatten
2 kalvbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
100 g Kvibille ädelost
1 äpple, skalat, i små tärningar
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hacka svampen i "soppstora" bitar.
Fräs löken och svampen i en gryta.
Låt bryna så att all vätska försvinner.
Slå på vatten och smula i buljongtärningarna.
Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 5 min.
Häll i grädden och mjölken och låt sjuda i ca 10 min.
Riv ädelosten grovt och rör ner i den varma soppan så att den smälter helt.
Smaka av med salt och peppar. Vid servering vänds de tärnade äppelbitarna i.
Serveras med ett varmt bröd med ost.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut