Trattkantarellsoppa med blåmögelost
Trattkantarellsoppa med blåmögelost
Ingredienser
- 400 g trattkantareller (eller motsvarande mängd torkade)
- 1 gul lök, finhackad
- 4 dl vatten
- 2 kalvbuljongtärningar
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl standardmjölk
- 100 g Kvibille ädelost
- 1 äpple, skalat, i små tärningar
- salt
- peppar
Gör så här
- Hacka svampen i "soppstora" bitar.
- Fräs löken och svampen i en gryta.
- Låt bryna så att all vätska försvinner.
- Slå på vatten och smula i buljongtärningarna.
- Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 5 min.
- Häll i grädden och mjölken och låt sjuda i ca 10 min.
- Riv ädelosten grovt och rör ner i den varma soppan så att den smälter helt.
- Smaka av med salt och peppar. Vid servering vänds de tärnade äppelbitarna i.
- Serveras med ett varmt bröd med ost.