Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Pannbiffar med glaserad lök och saltgurka
Pannbiffar med glaserad lök och saltgurka
Betyg: 2.7 av 5 (3 röster)
3
Spara
Av:
Stefan Karlsson
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
500 g färs (hälften fläskfärs och hälften blandfärs)
1 ägg
2 gula lökar
1 dl grädde
1 dl vatten
flytande kalvbuljong
2 msk ströbröd
1 tsk torkad mald nejlika
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk torkad mald ingefära
1 tsk lökpulver
strösocker
saltgurka
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg färsen i en bunke. Riv ned en skalad lök med rivjärn och tillsätt ägg. Rör om.
Tillsätt grädde, en skvätt fond och kallt vatten. Rör om tills det tjocknar.
Krydda med nejlika, kryddpeppar, ingefära, lökpulver, salt och peppar. Avsluta med ströbröd och rör om.
Gör ett stekprov och smaka.
Skiva den andra gula löken.
Forma små pannbiffar och stek i smör.
Stek löken. Sockra lite och tillsätt en skvätt fond. Och vips blir löken fint glaserad.
Servera pannbiffarna med stekt lök och saltgurka.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut