Grekiska pannbiffar med fetaost, oliver, tomat och lök
Grekiska pannbiffar med fetaost, oliver, tomat och lök
20 ingredienser
Ingredienser
- 600 g lammfärs
- 1 ägg
- 1 gul lök, fint hackad
- 3 msk ströbröd
- 3 msk vatten, kallt
- 1 msk dijonsenap
- 3 msk olivolja
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 klyfta vitlök, fint hackad
- 1 citron, fint rivet skal från
- 2 tsk färsk timjan
- olivolja, till stekning
- 8 tomater
- 8 gula lökar
- 3 dl oliver
- 1 förp fetaost
- 0,5 dl olivolja
- 2 tsk vinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda i en bunke alla ingredienser till biffarna. Smaka av med salt och peppar.
- Forma 8 biffar och stek dem i en stekpanna med olivolja så att de precis är genomstekta.
- Skär alla grönsaker i mindre bitar. Vänd i olja och vinäger samt smaka av med salt och peppar. Tärna sist ner fetaosten och vänd försiktigt ner den i salladen. Servera kall till biffarna.