Grekiska pannbiffar med fetaost, oliver, tomat och lök

Stefan Karlsson

Grekiska pannbiffar med fetaost, oliver, tomat och lök

20 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk vatten, kallt
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 1 citron, fint rivet skal från
  • 2 tsk färsk timjan
  • olivolja, till stekning
  • 8 tomater
  • 8 gula lökar
  • 3 dl oliver
  • 1 förp fetaost
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda i en bunke alla ingredienser till biffarna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma 8 biffar och stek dem i en stekpanna med olivolja så att de precis är genomstekta.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Vänd i olja och vinäger samt smaka av med salt och peppar. Tärna sist ner fetaosten och vänd försiktigt ner den i salladen. Servera kall till biffarna.