Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Fläskfilé Bolognese
Fläskfilé Bolognese
Betyg: 3.8 av 5 (5 röster)
5
Spara
Av:
Stefan Karlsson
Från:
Nyhetsmorgon
12
ingredienser
Ingredienser
portioner
600 g fläskfilé
0,5 dl olivolja
2 morötter, i små tärningar
1 gul lök, hackad
0,25 stjälkselleri, i små tärningar
2 klyftor vitlök, fint hackade
2 msk tomatpuré
3 dl rött vin
4 msk kalvfond
1 tetra krossade tomater
salvia
timjan
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Dela fläskfilén i 8 medaljonger à 75 g.
Bryn fläskfilén i en stekpannan med olivoljan.
Lyft upp medaljongerna och lägg i alla hackade grönsaker och låt dem fräsa med tomatpurén utan att det tar färg.
Slå på vinet och kalvfonden och låt det sjuda in i grönsakerna.
Slå i den krossade tomaten och lägg i de brynta medaljongerna samt salvia och timjan.
Låt sjuda i ca 5 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Serveras med pasta eller ris.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut