Fläskfilé Bolognese

Stefan Karlsson

Fläskfilé Bolognese

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 morötter, i små tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,25 stjälkselleri, i små tärningar
  • 2 klyftor vitlök, fint hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 4 msk kalvfond
  • 1 tetra krossade tomater
  • salvia
  • timjan

Gör så här

  1. Dela fläskfilén i 8 medaljonger à 75 g.
  2. Bryn fläskfilén i en stekpannan med olivoljan.
  3. Lyft upp medaljongerna och lägg i alla hackade grönsaker och låt dem fräsa med tomatpurén utan att det tar färg.
  4. Slå på vinet och kalvfonden och låt det sjuda in i grönsakerna.
  5. Slå i den krossade tomaten och lägg i de brynta medaljongerna samt salvia och timjan.
  6. Låt sjuda i ca 5 min.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Serveras med pasta eller ris.