• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Potatis och purjolökssoppa

28 röster
35 min
4
Potatis och purjolökssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 10 sparrispotatisar
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 150 g fårost
  • kallpressad rapsolja, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär ner i bitar. Skölj purjolöken noggrant och skär även ner den.
  2. Koka potatisen och purjon i en gryta med buljongen tills det är mjukt.
  3. När soppan är färdigkokt, lägg i persiljan och mixa med stavmixer eller i blender.
  4. Smaka av med salt och peppar och servera med fårost. Toppa med lite persilja och ringla över lite olja.
29 november 2010