Orientalisk gryta med russinris

Foto: TV4
Orientalisk gryta med russinris
15 ingredienser
2h
Gryta med smak. Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck till maten
Vin: Sirroco Cabernet Sauvignon Syrah. Artnr 2662. 79 kr.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 1 msk malen kanel
- 600 g lammbog
- 2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 3 förp saffran
- 6 dl vatten
- 4 äpplen
- 2 msk strösocker
- 1 citron
- 3 dl ris
- 1 gul lök
- 4 msk smör
- 3 dl russin
Gör så här
- Skär köttet i lagom stora bitar.
- Bryn dem, tex i en järngryta, tillsammans med smöret, alla kryddorna och löken.
- Häll i vattnet och koka under lock i 1 1/2 timme, eller tills det är mört.
- Skala och skär äpplena i bitar, tillsätt dem tillsammans med sockret. Låt koka i ytterligare 10 minuter. Häll i citronens saft just innan servering.
- Koka riset, fräs lök i smör och låt även russinen fräsa med någon minut. blanda med riset.