Spritsa kakor - så lyckas du!
I Hela Sverige bakar visar Camilla Hamid och Bedros Kabranian hur du spritsar perfekta kakor. Slå på klippet och få alla smarta tips från proffsbagarna!

Några av tipsen som Camilla och Bedros delar:
- Använd dubbla spritspåsar - den här degen är trög att spritsa så du behöver ta i - och då är det lätt att en enkel spritspåse spricker.
- Använd rumstempererat smör. Microbomba inte smöret - då kan det fortfarande vara kallt på de innersta delarna, gör det hellre mjukt genom att värma det i små bitar i en bunke över vattenbad.
- Använd potatismjöl, det hjälper kakorna att få den där extra spröda konsistensen.
- När du blandar de torra ingredienserna - var noggrann att det inte finns några klumpar!
- Vispa smör och socker riktigt fluffigt, det ska nästan påminna om marängsmet till konsistensen.
- När du blandar ner mjölet i smörblandningen. Blanda ihop allt, men rör så lite som möjligt - du vill inte att gluten i mjölet aktiveras!
- När du tar ut kakorna ur ugnen, låt dem svalna/ stelna på plåten. Det är lätt att de går sönder om du börjar flytta dem från plåten för tidigt.
Här finner du receptet på Bedros och Camillas spröda, spritsade kaka!




