Spritsad småkaka med choklad

NYHET
Spritsad småkaka med choklad
Foto: TV4
Bedros kabranian
Bedros kabranian

Spritsad småkaka med choklad

9 ingredienser

Bedros bjuder på en enkel och ljuvligt god kaka som man spritsar på en plåt.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 67 g florsocker
  • 3 g vaniljsocker
  • 180 g vetemjöl
  • 22 g potatismjöl
  • 0,5 g salt
  • 1 g bakpulver
  • 10 g mjölk, om smeten är för fast
  • choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör med florsocker och vaniljsocker fluffigt.
  3. Tillsätt mjölsorterna och salt. Blanda ihop allt lite lätt med en slickepott.
  4. Spritsa ut avlånga kakor i ett vågmönster på bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugn tills kakan får en gyllene färg.
  6. Ta ut kakorna, ta bort från plåten men låt svalna på pappret.
  7. Doppa kakorna till hälften i choklad (som du smält över ett vattenbad). Dra av chokladen mot kanten på bunken så den inte kletar och flyter ut på bakplåtspappret.