Spring onion pancakes med tofu

Spela video Spring onion pancakes med tofu
Foto: TV4
4

Du behöver

Dippsås

  • 2 msk japansk eller koreansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 nypa strösocker
  • 1 liten klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Het tofu

  • 200 g fast tofu, i tärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk gochujang (eller sriracha)

Pannkaka

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 stora ägg
  • 1 msk misopaste
  • 1,5 krm salt
  • 12 salladslökar, delad på längden
  • neutral rapsolja till stekning
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad

Gör så här

  1. Dippsås
    Rör samman alla ingredienserna till dippsåsen. Låt stå.
  2. Dressing till tofu
    Rör samman 2 msk soja, 2 tsk strösocker, 1 tsk sesamolja och gochujang till en het dressing. Låt stå.
  3. Pannkakor
    Vispa samman vetemjöl, vatten, misopaste och salt till en jämn smet. Vispa samman äggen med en gaffel. Blanda med smeten.
  4. Skär salladsöken på längden. Lägg ganska generöst med olja i botten på stekpannan. Lägg i hälften av salladslöken längs botten av pannan och låt steka på hög värme i 2 minuter.
  5. Vänd salladslöken och häll i hälften av smeten och stek på medelvärme tills pannkakan är gyllene i botten. Vänd och stek på andra sidan tills den är frasig och gyllene. Gör likadant med nästa pannkaka.
  6. Het tofu
    Under tiden pannkakan steks, stek även tofun runtom i lite olja till gyllene. Häll över den heta dressingen och låt steka med tofun i 1 minut.
  7. Servering
    Lägg den heta tofun över pannkakorna, strössla på chili och servera genast i bitar med dippsåsen. Ätes gärna med pinnar!
Kommentera receptet

Fler goda recept