Spinach dip på toast

Spinach dip på toast
Foto: Tv4

Spinach dip på toast

Av: Mari - Finspång

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

2,5 h

Bjud på varm en varm dipp med spenat och bacon tillagat i ett urgröpt bröd i ugnen. En lite annorlunda förrätt som är vanlig i USA. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fryst spenat
  • 0,5 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 förp bacon, 140 g
  • 500 g färskost
  • 2,5 dl riven ost (gärna cheddarost eller herrgård)
  • 2,5 dl majonnäs (gärna Hellmann's
  • 1 tsk dill, fryst
  • 1 levainbröd att tillaga dippen i (eller franskbröd)

Gör så här

  1. Tina spenaten. Skala och finhacka lök och vitlök. Klipp bacon i småbitar.
  2. Stek bacon tillsammans med lök och vitlök tills baconet blivit krispigt.
  3. Värm spenaten i kastrull på medelhög värme ca 5–7 minuter. Häll av all vätska från spenaten.
  4. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Vispa med en elvisp till en ganska slät röra.
  5. Sätt ugnen på 160 grader.
  6. Skär av ett lock i brödet och gröp ur resten av brödet. Lägg spenatröran i brödet, lägg på locket och slå in hela paketet i aluminiumfolie. Baka i ugnen ca 2 timmar.