Spicy tuna melt med chips på gulbeta

Spicy tuna melt med chips på gulbeta
Foto: TV4
Mica Eriksson Nyberg
Mica Eriksson Nyberg

Spicy tuna melt med chips på gulbeta

Av: Mica Eriksson Nyberg

Från: Efter stängning

17 ingredienser

Matig och god varm macka fylld med krämig och lite het tonfiskröra. Servera med nyfriterade chips på gulbeta.

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 silverlök, finhackad
  • 10 cornichons, finhackade
  • 3 msk sriracha
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk honung
  • 20 skivor cheddarost
  • 8 skivor formfranska
  • smör

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap

Chips på gulbeta

  • 4 gulbetor
  • olja, till fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg upp ägg, olja, vinäger och senap i en cylinderformad bunke. Sätt ner en stavmixer och mixa, för långsamt mixern upp under fortsatt mixning så att det blir en krämig majonnäs.
  2. Ta 1.5 dl av majonnäsen och blanda med resterande ingredienser till fyllningen. Smaka av, den ska vara spicy!
  3. Smöra alla sidor på formbröden. Stek varje brödskiva på en sida tills de fått fin färg.
  4. Börja bygg din macka nu med den stekta sidan uppåt. Lägg först på ost, sedan fyllning och sen ost igen (snåla inte med osten!). Avsluta med ett till bröd med den stekta ytan nedåt mot fyllningen.
  5. Stek de färdigbyggda mackorna i smör på medelvärme så att osten smälter och brödet får en krispig yta.
  6. Skala gulbetorna och skär i tunna skivor, eller använd mandolin för att få riktigt tunna skivor.
  7. Hetta upp neutral olja till 180 grader i en liten kastrull. Fritera gulbetorna i omgångar. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Lägg över i en bunke och vänd runt i lite flingsalt.
  8. Servera mackorna med chipsen.