Spicy tuna i salladsblad

Spicy tuna i salladsblad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Spicy tuna i salladsblad

9 ingredienser

15 min

Ett läckert tilltugg med en het och krämig tonfiskröra serverad i små salladsblad.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1,5 dl majonnäs, gärna japansk
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2-3 msk sriracha
  • limesaft, några droppar
  • 0,5-1 rödlök, finhackad
  • 2 msk färsk koriander, finhackad

Till servering

  • 1-2 gemsallad (hjärtsallad)

Gör så här

  1. Häll av tonfisken väl.
  2. Blanda alla ingredienserna förutom salladen till en het och krämig röra.
  3. Separera salladbladen och lägg upp på ett fat. Lägg i en klick spicy tuna i varje blad och toppa med lite extra koriander.