Spicy Popcorn Chicken

koket.se
Spicy Popcorn Chicken
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Spicy Popcorn Chicken

19 ingredienser

30 m

Krispig kyckling med goda tillbehör gör sig riktigt bra som somrig festmat!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Frityrsmet

  • 125 g vetemjöl
  • 125 g potatismjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 0,5 msk lökpulver
  • 0,5 msk vitlökspulver
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk torkad persilja
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk

Fritering

  • 200 g vetemjöl, i en separat skål
  • 300 g kycklinglårfilé
  • olja (t.ex. rapsolja till fritering)

Sås

  • 150 g majonnäs
  • 2 msk sriracha
  • 1 msk soja
  • 1 limefrukt, saft och zest

Topping

  • gräslök, hackad

Gör så här

Frityrsmet

  1. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver, lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver, salt, svartpeppar, ägg och mjölk i en stor skål och blanda väl.

Fritering

  1. Förbered en skål med mjöl.
  2. Doppa sedan varje kycklingbit i frityrsmeten och se till att de är jämnt täckta av smeten.
  3. Doppa därefter kycklingen i den separat skålen med mjöl för att ge dem extra krispighet.
  4. Värm oljan till ca 180 grader i en kastrull eller fritös. Glöm inte att stänga av fläkten.
  5. Fritera kycklingbitarna i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 5-6 minuter. Se till att inte överbelasta kastrullen eller fritösen.
  6. Ta upp de färdiga kycklingbitarna och låt dem rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödig olja.

Sås

  1. Förbered såsen genom att blanda majonnäs, sriracha, soja, limesaften och limezest i en skål.
  2. Blanda väl tills såsen är jämn.
  3. Om såsen ska serveras till barn som är känsliga för hetta klan du byta ut sriracha mot ketchup.

Servering

  1. Blanda kycklingen med såsen och strö över hackad gräslök.