Spicy nuggets med sriracha-crème fraiche

Spicy nuggets med sriracha-crème fraiche
Foto: Matilda Lindeblad
Astrid Nordin porträtt
Astrid Nordin porträtt

Spicy nuggets med sriracha-crème fraiche

Av: Astrid Nordin

Från: För gott!

11 ingredienser

45 min

Krispiga nuggets med god hetta från srirasha serverad tillsammans med en krämig sås – det kan inte bli annat än succé!

Ingredienser

portioner stycken
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk sriracha
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja, till fritering

Sriracha-crème fraiche

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk sriracha

Tillbehör

  • ris, eller en god sallad

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i bitar.
  2. Häll upp vetemjöl i en djup tallrik och tillsätt riktigt med salt och svartpeppar.
  3. Vispa ihop ägg med sriracha i en annan djup tallrik och häll upp panko i en tredje.
  4. Doppa kycklingbitarna först i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i pankon.
  5. Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader.
  6. Fritera kycklingbitarna i omgångar i cirka 5 minuter, eller tills de har en innertemperatur på 72 grader och är helt genomstekta.
  7. Ta upp kycklingen med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  8. Gör dippsåsen: Lägg crème fraichen i en skål och blanda med sriracha. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Servera gärna med ris eller en god sallad.