Spetsad mjölkchokladpannacotta

Spetsad chokladpannacotta
Foto: TV4

Spetsad mjölkchokladpannacotta

Av: Birgitta - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

3 h

En sammetslen efterrätt som inte lämnar någon oberörd! Servera med en klick grädde och färska blåbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta:

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,3 vaniljstång
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 cl Gammeldansk

Grädden:

  • 4 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 cl Gammeldansk

Cashewnötter:

  • 2 dl cashewnötter
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Pannacotta:
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden och tillsätt vaniljsocker, skrapa ur vaniljstången, mjölkchoklad i bitar. Häll i gammeldansken.
  3. Rör om tills chokladen smält. Ta upp gelatinbladen och låt de smälta i grädden.
  4. Häll upp i glas, som du med fördel sätter lite på snedd.
  5. Låt stå kallt i 3 timmar för att stelna.
  6. Grädden:
  7. Vispa grädden, tillsätt vaniljsocker och gammeldansk. Spritsa sedan grädden intill Panacottan.
  8. Nötter:
  9. Värm stekpannan, häll i socker och sirap, vänd sedan ner nötterna, låt de få en fin färg pudra över kanel. Häll upp de på bakplåtspapper, låt kallna. Hacka nötterna grovt, innan garnering.
  10. Servera med färska blåbär.
  11. Dryckesförslag:
  12. Tokaj