En len och enkel soppa som görs på både fryst och färsk spenat. Med perfekt kokta ägghalvor och smörkokt fänkål med citron blir soppan såväl matig som elegant.
Börja med att koka äggen. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner äggen och koka i 7 minuter. Ta upp och spola äggen i kallt vatten. Skala och dela dem precis före servering.
Soppa
Skala, halvera och skiva schalottenlök och vitlök. Finriv citronskalet.
Fräs lök, vitlök och citronskal i olja i en kastrull några minuter. Gå i med den hackade spenaten och fräs några minuter till. Häll i buljongen och reducera till hälften.
Häll i grädde och mjölk och koka ytterligare 10 minuter så soppan går ihop.
Tillsätt den färska spenat och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt, lite riven muskot och citronsaft.
Fänkålstopping
Värm vatten i kastrull tillsammans med smöret.
Halvera och strimla fänkålen. Skala, halvera och skiva schalottenlök. Skala och finhacka vitlöken.
Lägg ner fänkål, schalottenlök och vitlök i kastrullen och låt allt koka mjukt. Salta.
Tillsätt finrivet citronskal och avsluta med att vända ner den färska spenaten. spenat. och citronskal, koka fänkålen och löken mjuk, avsluta med färsk spenat
Servering
Lägg fänkål i botten av en djup tallrik, lägg två ägghalvor bredvid och skeda varm soppa runt om.