• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Spenatgryta med ingefära och chili

38 röster
30 min
4
Spenatgryta med ingefära och chili
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl pumpakärnor (+ vatten till blötläggning)
  • 4-6 tomater (eller 2 burkar krossade)
  • 1 gul lök (stor)
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 grön chilifrukt
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 300 g färsk spenat
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port amarant
  • 4 ägg, mjukkokta
  • färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Lägg pumpakärnor i blöt i ca 30 minuter.
  2. Tillaga amarant enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hacka tomaterna grovt. Skicka löken. Skala och finhacka vitlök och chili.
  4. Stek lök, vitlök, chili och ingefära i rapsoljan i någon minut. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut.
  5. Häll i tomaterna och ca 1 dl vatten. Salta och peppra. Lägg på lock och låt koka i ca 10 minuter.
  6. Häll bort blötläggningsvattnet till pumpakärnorna. Mixa pumpakärnorna släta en liten mixer med lite vatten till en kräm.
  7. Tillsätt krämen till grytan i små klickar och låt koka ytterligare 2 minuter under lock.
  8. Skär spenaten grovt. Lägg i grytan, salta och peppra och rör runt, koka i 1 minut till.
  9. Servera med amarant, kokt ägg och hackad persilja.
  10. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna och äggen för en mer hållbar matlagning och njut av din spenatgryta! /Köket redaktionen
3 februari 2020