Spenat- och paneerknyten

Spenat- och paneerknyten
Foto: Tv4

Spenat- och paneerknyten

Av: Markus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 m

Knyten fyllda med spenat och paneer blir perfekt förrätt serverade med en hemgjord myntachutney.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Spenat- och paneerknyten

  • 100 g paneerost
  • 1 dl spenat (färsk)
  • 1 tsk salt
  • 4 blad spring roll pastry (eller filodeg)
  • 1 dl mjölvatten

Myntachutney

  • 4 tomater
  • 1 msk olja
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 limefrukt (saften)
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 grön chili

Gör så här

Spenat- och paneerknyten

  1. Blanda ner paneer, spenat och salt i en bunke.
  2. Vik filodegen i två omgångar och fyll med paneer och spenatröran, vik över toppen och stryk på lite vetevatten, försegla knytena och fritera på mellanvärme cirka 4 minuter.

Myntachutney

  1. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer eller i en blender.