Spenat- och paneerknyten

1 röst
30 m
4

Knyten fyllda med spenat och paneer blir perfekt förrätt serverade med en hemgjord myntachutney.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Spenat- och paneerknyten

  • 100 g paneerost
  • 1 dl spenat (färsk)
  • 1 tsk salt
  • 4 blad spring roll pastry (eller filodeg)
  • 1 dl mjölvatten

Myntachutney

  • 4 tomater
  • 1 msk olja
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 lime (saften)
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 grön chili
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Spenat- och paneerknyten
    Blanda ner paneer, spenat och salt i en bunke.
  2. Vik filodegen i två omgångar och fyll med paneer och spenatröran, vik över toppen och stryk på lite vetevatten, försegla knytena och fritera på mellanvärme cirka 4 minuter.
  3. Myntachutney
    Tillsätt alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer eller i en blender.
10 oktober 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...