Spenat- och kycklinggryta med ris

31 röster
30 m
4

Lättlagad kycklinggryta som görs på kycklinglår, massor av vitlök och spenat. En utmärkt vardagsrätt som kräver liten insats men ger stor utdelning i smak.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 500 g kycklinglår med skinn
  • 1 gul lök
  • 7 klyftor vitlök
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 3 lagerblad
  • vatten
  • 600 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • olivolja till stekning
  • 1 citron
  • ris till servering

Gör så här

  1. Börja med att steka kycklingen, lägg den med skinnet ner i en rymlig kastrull/gryta.
  2. Vänd när den har fått lite färg och släppt fett. Tillsätt den hackade gula löken och fräs ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt finhackad vitlök, spiskummin, salt och lagerblad. Häll på vatten så att det täcker. Låt koka ca 15-20 minuter.
  4. Blanda ner spenaten och låt allt koka ihop.
  5. Bjud med ris och citronklyftor som du pressar över vid servering.
28 april 2018

Laddar fler recept