Spenat- och kycklinggryta med ris

koket.se
Spenat- och kycklinggryta med ris
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Spenat- och kycklinggryta med ris

11 ingredienser

30 m

Lättlagad kycklinggryta som görs på kycklinglår, massor av vitlök och spenat. En utmärkt vardagsrätt som kräver liten insats men ger stor utdelning i smak.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g kycklinglår med skinn
  • 1 gul lök
  • 7 klyftor vitlök
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 3 lagerblad
  • vatten
  • 600 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • olivolja, till stekning
  • 1 citron
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Börja med att steka kycklingen, lägg den med skinnet ner i en rymlig kastrull/gryta.
  2. Vänd när den har fått lite färg och släppt fett. Tillsätt den hackade gula löken och fräs ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt finhackad vitlök, spiskummin, salt och lagerblad. Häll på vatten så att det täcker. Låt koka ca 15-20 minuter.
  4. Blanda ner spenaten och låt allt koka ihop.
  5. Bjud med ris och citronklyftor som du pressar över vid servering.