Sparrispizza

13 röster
30 m
4
Sparrispizza
Foto: Tv4

"Snabbt som ögat har du denna sparrispizzan på bordet! Lika god varm som ljummen och har det blivit över någon gång har jag värmt i ugnen hastigt och sen serverat som tillbehör till soppa." /Jessica Frej

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp smördeg (finns glutenfri)
  • 1 burk crème fraîche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • 1 förp grön sparris
  • ätbara blommor (från löktrav, kan bytas mot gräslök)
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Rulla ut degen och bred över crème fraiche och salta. Strö över osten.
  3. Skär av 3-4 cm av nedersta stjälken på sparrisen där den är träig.
  4. Lägg sparrisarna på pizzan.
  5. Baka i 25 minuter.
  6. Gör vegansk genom att byta till mjölkfri crème fraiche och ost. Kolla så degen är vegansk.
31 maj 2020