• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sparrispasta

Sparrispasta
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Sparrispasta

6 steg att laga

10 ingredienser

20

Underbar sparrispasta som du lagar på 20 minuter! Riktigt god rätt till både vardag och helg. Med parmesan och dragon blir rätten riktigt krämig och full av goda smaker

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g sparris
  • 400 g pasta
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk dragon
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl kokvatten, från pastan
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt i.
  2. Skär av nedersta delen på sparrisen och släng den, ca 1-2 cm. Skiva sparrisen.
  3. Koka pastan och när 2 minuter av koktiden återstår addera du sparrisen.
  4. Koka upp grädde, grönsaksfond, dragon och svartpeppar. Addera 2 dl vatten från pastavattnet. Låt bubbla i 3-4 minuter.
  5. Ta av från värmen och ha i parmesan och saften från 1 citron.
  6. Vispa runt och blanda sen såsen med pastan och servera direkt.