Sparrisknyten i gelé

Sparrisknyten i gelé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sparrisknyten i gelé

6 ingredienser

En god och praktisk bjudrätt. Grön eller vit sparris? Bägge sorterna går lika bra. Skinkan kan även vara rökt eller lufttorkad.

Ingredienser

portioner
  • 16-20 sparrisstjälkar, kokta
  • 4-5 skivor kokt skinka
  • 6-7 blad gelatin
  • 4 dl vitt vin, halvtorrt
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min.
  2. Hetta upp buljongen och vin. Fiska upp gelatinet och låt det smälta i spadet. Ställ att svalna.
  3. Dela upp sparris i portioner med knopparna åt samma håll. Linda en skiva skinka om varje knyte och lägg på fat.
  4. Skeda halvstelnat gelé över, strö på persiljan och skeda över resten. Ställ kallt att stelna.