
Sparris i gelé

Foto: TV4
Du behöver
- 2 förp stångsparris (ca 750 g vardera)
- 6 blad gelatin
- 5 dl grönsaksbuljong av tärning
- 1 dl vitt vin
- 0,5 msk dragon
- 12 tunna skivor rökt skinka
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 gurka
Gör så här
- Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten i 5 min. Hetta upp buljongen. Krama sedan upp gelatinet och låt det smälta i buljongen. Slå vinet i buljongen och tillsätt dragon. Låt buljongen dra 10 min och sila den sedan genom melittafilter. Ställ den svalt, tills den börjar tjockna.
- Öppna burkarna i botten och ta ut sparrisen, så att inte knopparna skadas. Lägg tre sparrisstjälkar med knopparna åt samma håll och slå in dem i en skiva skinka. Lägg dem på fat med skarven nedåt. Fördela all sparrisen på samma sätt.
- Skär några gurkskivor på längden med osthyvel att garnera fatet med.
- Skeda över gelén när den börjar tjockna, så att både skinka och sparris glaseras. Strö på persilja och låt alltsammans stelna.
26 januari 2009
Laddar fler recept...