Spaghetti nicoise
Spaghetti nicoise
17 ingredienser
En variant där pasta adderas till den franska klassikern sallad nicoise. Spaghetti blandas med tonfisk, sardeller och oliver samt krispiga grönsaker i citronvinägrett. En snabb och god pasta som passar alla dagar i veckan.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 300 g spaghetti
- 200 g haricots verts
- 3-4 msk pinjenötter, rostade
- 1 grön paprika
- 1 gul paprika
- 250 g körsbärstomater
- färsk basilika
- 2 dl kalamataoliver
- 3-4 msk kapris
- 300 g tonfisk
Citronvinägrett
- 1 citron, färskpressad saft
- 0,75 dl olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 2 tsk torkad timjan
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en liten kastrull och värm upp. Låt stå så den håller sig ljummen.
- Koka haricots vertsen precis mjuka i lättsaltat vatten. Häll av.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna, passa noga så att de inte bränns.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Halvera tomaterna. Strimla purjolöken.
- Blanda ihop alla grönsaker. Lägg upp spaghettin på ett fat. Toppa med grönsakerna, tonfisk och oliver. Blanda allting lite lätt. Strö över rostade pinjenötter, kapris och basilika. Ringla slutligen över vinägretten.