Spaghetti med tomatsås och burrata
Spaghetti med tomatsås och burrata
13 ingredienser
30 min
En snabblagad pasta som Adam ätit under hela sin uppväxt. En enkel tomatsås smaksatt med vitlök och chili blandas med spaghetti och den italienska färskosten burrata.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 300 g spaghetti
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- 70 g parmesanost
- 0,5 kruka färsk basilika
- ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen
- 1 krm strösocker
- salt
- olivolja, till stekning
Till servering
- 1 burrata
- 20 g parmesanost
- 0,5 kruka färsk basilika
Gör så här
- Skala och skiva 2 vitlöksklyftor.
- Fräs dem i lite av oljan tillsammans med chiliflakes i 2 minuter på medeltemperatur utan att vitlöken får färg.
- Tillsätt de krossade tomaterna och 1/2 kruka basilika. Låt koka i 15 minuter på hög temperatur, rör om då och då.
- Koka spaghettin i välsaltat vatten 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
- Finriv parmesanosten.
- Sänk värmen på tomatsåsen, tillsätt sedan pastan i tomatsåsen och en krossad vitlöksklyfta. Rör om under 2 minuter
- Tillsätt den finrivna osten och olivoljan. Smaka av med salt och socker.
- Lägg upp på serveringsfat. Toppa med burrata, parmesan och basilika.