Spaghetti med tomatsås och burrata

POPULÄRT
koket.se
Spaghetti med tomatsås och burrata
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Spaghetti med tomatsås och burrata

13 ingredienser

30 min

En snabblagad pasta som Adam ätit under hela sin uppväxt. En enkel tomatsås smaksatt med vitlök och chili blandas med spaghetti och den italienska färskosten burrata.

WW ViktVäktarna

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 300 g spaghetti
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 70 g parmesanost
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen
  • 1 krm strösocker
  • salt
  • olivolja, till stekning

Till servering

  • 1 burrata
  • 20 g parmesanost
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och skiva 2 vitlöksklyftor.
  2. Fräs dem i lite av oljan tillsammans med chiliflakes i 2 minuter på medeltemperatur utan att vitlöken får färg.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och 1/2 kruka basilika. Låt koka i 15 minuter på hög temperatur, rör om då och då.
  4. Koka spaghettin i välsaltat vatten 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
  5. Finriv parmesanosten.
  6. Sänk värmen på tomatsåsen, tillsätt sedan pastan i tomatsåsen och en krossad vitlöksklyfta. Rör om under 2 minuter
  7. Tillsätt den finrivna osten och olivoljan. Smaka av med salt och socker.
  8. Lägg upp på serveringsfat. Toppa med burrata, parmesan och basilika.