• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Spaghetti med krämig köttfärssås

Spaghetti med krämig köttfärssås

5 steg att laga

16 ingredienser

30 min

Klimatsmart vardagsrätt där du får användning av de överblivna morötterna, tomaterna, sellerin och andra grönsaker som ofta blir kvar i kylskåpet. Gör tomatsåsen extra krämig genom att tillsätta Philadelphia.

Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia! En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • olja, till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin (eller rött vin)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk japansk soja
  • 200 g Philadelphia Original
  • salt
  • peppar
  • 4 port tagliatelle
  • parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Fräs mjukt i en stor gryta tillsammans med lite olja. Det ska inte ta färg.
  2. Tillsätt nötfärsen och låt brynas. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
  3. Slå över vin och låt få ett snabbt uppkok. Slå sedan över de krossade tomaterna och krydda med timjan, oregano och soja. Låt puttra under lock i ca 20 minuter.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tillsätt Philadelphia i köttfärssåsen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.