• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Spaghetti med blåmusslor

Spaghetti med blåmusslor
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Spaghetti med blåmusslor

9 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Tareq Taylors recept på en fantastiskt enkel och väldigt god pastamiddag med blåmusslor, tomat och chili. Få ingredienser, men väldigt mycket smak! 


Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spaghetti
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och ansa blåmusslorna, släng de musslor som är trasiga och inte stänger sig när du knackar på dem.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Ta fram en stor kastrull med lock och hetta upp oljan ordentligt.
  5. Stek lök, vitlök, chiliflakes och timjan i några sekunder, tillsätt saltet, vinet och tomaterna. Koka samman tre minuter.
  6. Tillsätt musslorna och lägg på locket. Koka musslorna i ca 5 minuter, skaka om kastrullen då och då.
  7. Finhacka persiljan.
  8. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
  9. Blanda de nykokta musslorna med spaghettin. Toppa med hackad persilja och färskriven parmesan.