Spaghetti Carbonara med halloumi

Spaghetti Carbonara med halloumi
Foto: Zeta

Spaghetti Carbonara med halloumi

9 ingredienser

20 m

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta. Krämig och god vegetarisk variant på italiensk klassiker.

Zeta Halloumi
zeta_halloumi

Zeta Halloumi

Ost av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Handgjord och smaksatt med mynta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 400 g Zeta Halloumi
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2-3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl vatten (från pastakokningen)
  • svartpeppar, nymalen
  • färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna halloumi och stek tillsammans med finhackad vitlök i olivolja, tills att osten får en krispig och gyllenbrun yta.
  3. Ta undan ca 1,5 deciliter pastavattnen och låt svalna.
  4. Rör ihop äggula, parmesan samt en deciliter av pastavattnet.
  5. Häll av pastan och blanda den med nystek halloumi, lite extra olivolja och ägg/parmesanblandningen.
  6. Krydda rikligt med nymalen svartpeppar och finhackad färsk persilja.
TIPS!
Gratis matlagningskurs online!
Isabellas-kurs-intro

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer