• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Spaghetti alla puttanesca

6 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Spaghetti med sardeller, kapris, chili och oliver - en klassisk italiensk pasta som blir en lättlagad vardagsfavorit!

Tips! När Zetas grundare Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcrème för att få en fylligare sardellsmak.

Zeta produkt sardellcreme

Zeta Sardellcrème ger grytor och såser en smakrik sälta och samma goda resultat som hela sardellfiléer.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 förp Zeta Plommontomater
  • 2-3 klyfta vitlök, hackade
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2,5 tsk Zeta Sardellcrème (eller 4 Zeta Sardeller, grovhackade)
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp Zeta Kalamataoliver urkärnade [290 g]
  • 2 msk Zeta kapris medelstora
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Skär tomaterna med en sax direkt i burken eller skär i mindre bitar på skärbräda.
  2. Fräs vitlök, chili i olivolja utan att de får färg.
  3. Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris.
  4. Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.
  6. Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Strö över persilja och servera.