Sötsur tofu- och grönsakswok

20 m
4
Spela video Sötsur tofu- och grönsakswok
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 600 g extra fast tofu
  • ca 1 dl majsstärkelse
  • 1 broccolistånd
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 röd paprika
  • 5 klyftor vitlök
  • 5 cm bit ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 6 msk japansk soja
  • 4 msk äppeljuice
  • 1 tsk salt samt nymald svartpeppar
  • neutral olja, att steka i
  • nykokt jasminris, till servering

Gör så här

  1. Torka av tofun. Skär tofu i stora tärningar och vänd runt i 1 dl av maizenan.
  2. Skär broccoli, paprika, morot och lök i munsstora bitar. Finhacka vitlök och ingefära.
  3. Blanda tomatpuré, risvinäger, socker, soja, äppeljuice, 1 msk maizena och salt.
  4. Stek tofun i generöst med olja till gyllene runtom. Lägg att rinna av på trippelt hushållspapper.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna/wok tills den börjar ryka. Fräs vitlök och ingefära i 3 sekunder, tillsätt sedan broccoli, morot, paprika och lök som får steka i 2 minuter. Häll över såsen och blanda runt. Lägg tillbaka tofun i stekpannan och fräs i 1 minut. Vänd runt och peppra generöst. Servera genast med nykokt ris!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Wokpannor från kända varumärken

Wokpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept