Sötsur tofu- och grönsakswok

20 m
4
Spela video Sötsur tofu- och grönsakswok
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 600 g extra fast tofu
  • ca 1 dl majsstärkelse
  • 1 broccolistånd
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 röd paprika
  • 5 klyftor vitlök
  • 5 cm bit ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 6 msk japansk soja
  • 4 msk äppeljuice
  • 1 tsk salt samt nymald svartpeppar
  • neutral olja, att steka i
  • nykokt jasminris, till servering

Gör så här

  1. Torka av tofun. Skär tofu i stora tärningar och vänd runt i 1 dl av maizenan.
  2. Skär broccoli, paprika, morot och lök i munsstora bitar. Finhacka vitlök och ingefära.
  3. Blanda tomatpuré, risvinäger, socker, soja, äppeljuice, 1 msk maizena och salt.
  4. Stek tofun i generöst med olja till gyllene runtom. Lägg att rinna av på trippelt hushållspapper.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna/wok tills den börjar ryka. Fräs vitlök och ingefära i 3 sekunder, tillsätt sedan broccoli, morot, paprika och lök som får steka i 2 minuter. Häll över såsen och blanda runt. Lägg tillbaka tofun i stekpannan och fräs i 1 minut. Vänd runt och peppra generöst. Servera genast med nykokt ris!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept