Sötsur fläskfilégryta med broccoli och shiitake

80 röster
30 m
4

Smakrik fläskfilégryta med hemgjord sötsur sås, broccoli, paprika och shiitakesvamp. Serveras med jasminris och sriracha. Så gott!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Sötsur sås

  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk sesamolja

Gryta

  • 600 g fläskfilé
  • neutral olja, att steka i
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g shiitakesvamp
  • 1 broccoli
  • 1 röd paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 6 dl hönsbuljong

Servering

  • 4 port jasminris
  • ev lite sambal oelek eller sriracha

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda samman alla ingredienser till den sötsura såsen.
  3. Putsa fläskfilé och skiva i 2 cm skivor. Bryn köttet i en tjockbottnad gryta på hög värme till den fått lite färg. Ta upp ur grytan och ställ köttet åt sidan.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryt broccolin i buketter, skala och skiva stammen. Dela ner paprikan till munsstora bitar, finhacka vitlöken och ingefäran.
  5. Hetta upp grytan igen till den nästan ryker. Fräs vitlök och ingefära i 10 sekunder, lägg sedan i schalottenlök, shiitake, broccoli och paprika och låt steka med i 2 minuter.
  6. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  7. Häll på buljong och den sötsura såsen och låt det hela få ett uppkok.
  8. Servera genast med nykokt jasminris och sriracha.
1 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept