Sötsur fläskfilégryta med broccoli och shiitake

Sötsur fläskfilégryta med broccoli och shiitake
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sötsur fläskfilégryta med broccoli och shiitake

17 ingredienser

30 m

Smakrik fläskfilégryta med hemgjord sötsur sås, broccoli, paprika och shiitakesvamp. Serveras med jasminris och sriracha. Så gott!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Sötsur sås

  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk sesamolja

Gryta

  • 600 g fläskfilé
  • neutral olja, att steka i
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g shiitakesvamp
  • 1 broccoli
  • 1 röd paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 6 dl hönsbuljong

Servering

  • 4 port jasminris
  • ev sambal oelek (eller sriracha)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda samman alla ingredienser till den sötsura såsen.
  3. Putsa fläskfilé och skiva i 2 cm skivor. Bryn köttet i en tjockbottnad gryta på hög värme till den fått lite färg. Ta upp ur grytan och ställ köttet åt sidan.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryt broccolin i buketter, skala och skiva stammen. Dela ner paprikan till munsstora bitar, finhacka vitlöken och ingefäran.
  5. Hetta upp grytan igen till den nästan ryker. Fräs vitlök och ingefära i 10 sekunder, lägg sedan i schalottenlök, shiitake, broccoli och paprika och låt steka med i 2 minuter.
  6. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  7. Häll på buljong och den sötsura såsen och låt det hela få ett uppkok.
  8. Servera genast med nykokt jasminris och sriracha.