Sötsalt cheesecake med nutella och turkisk peppar

27 röster
3h 30m
4

En söt cheesecake med salt lakritstopping garneras med färska hallon och lakritskross.

Dryckesförslag: Oud Beersel Framboise (hallon suröl) och Svaneke Lakrits Porter

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
3h 30m
4

Du behöver

Botten

  • 8 oreokakor, fyllda
  • 3 msk smör

Mousse

  • 200 g färskost
  • 1,5 dl nutella
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Lakritstopping

  • 200 g färskost
  • 3 msk turkisk peppar, finkrossad

Eventuellt:

  • 1 msk Svaneke Lakrits Porter, (lakritsporteröl)

Garnering

  • hallon
  • krossad turkisk peppar

Gör så här

  1. Botten

    Mixa kakorna och smält smöret.

  2. Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen botten på 4 glas.
  3. Nutellamousse

    Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.

  4. Vispa grädden hårt.
  5. Vänd ner grädden i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.

  6. Häll ner smeten i glasen och låt dem stå i kylen i ett par timmar.
  7. Lakritstopping

    Vispa färskost med elvisp.

  8. Rör i den finkrossade turkiska pepparen. Tillsätt en skvätt lakritsporteröl om det finns till hands (det går likabra utan).
  9. Servering

    Spritsa på lakritstoppingen på cheesecaken och garnera med hallon och lätt krossad turkisk peppar
20 april 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept