"Just den här stora, matiga salladen tycker jag egentligen gör sig bäst serverad direkt från plåten, som en egen måltid. Men den är även god i matlådan tillsammans med lite chilimajonnäs och bröd vid sidan." /Julia
Skala och dela sötpotatisen i små tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk rapsolja. Krydda med 1 tsk chilipulver, salt och peppar och rör om ordentligt. Rosta i ugnen tills sötpotatisen är mjuk, det tar cirka 15–20 minuter.
Smält 50 g smör i en kastrull tillsammans med nötterna. När det börjar skumma och få en lätt gyllene färg, ta kastrullen från värmen. Tillsätt dadlar och chiliflakes. Vispa ner 1 msk olivolja och 1 tsk honung.
Ringla hot honey-dressingen över den rostade sötpotatisen och blanda med 2 dl kokta linser, 150 g smulad fetaost, 100 g babyspenat, 1 tunt skivad rödlök och en skvätt citronsaft. Peppra lite extra och servera direkt.