Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök

38 röster
25m
4

Vackra rårakor på sötpotatis serveras me Kalix löjrom samt crème fraiche, finhackad rödlök och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 sötpotatis, medelstora
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 1 dl ekologisk crème fraiche
  • 1 förp Kalix löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, klyftad
  • dill

Gör så här

  1. Skala och riv sötpotatisarna.
  2. Blanda ner ägg och fiberhusk.
  3. Salta och peppra efter smak.
  4. Stek i valfritt matfett.
  5. Servering
    Servera de nystekta rårakorna med en klick crème fraiche, rom, hackad rödlök, en citronskiva och en dillvippa.
30 november 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...