Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök

Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök
Foto: TV4

Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök

42

5 steg att laga

10 ingredienser

25m

Vackra rårakor på sötpotatis serveras me Kalix löjrom samt crème fraiche, finhackad rödlök och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 sötpotatis, medelstora
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 1 dl crème fraîche (ekologisk)
  • 1 förp Kalix löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, klyftad
  • dill

Gör så här

  1. Skala och riv sötpotatisarna.
  2. Blanda ner ägg och fiberhusk.
  3. Salta och peppra efter smak.
  4. Stek i valfritt matfett.
  5. Servering
    Servera de nystekta rårakorna med en klick crème fraiche, rom, hackad rödlök, en citronskiva och en dillvippa.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer