Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor

11 röster
4

Myllymäkis lena puré på sötpotatis och brynt smör passar utmärkt till fisk, fågel och även kött. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g sötpotatis, skalad
  • 1 vaniljstång
  • 100 g smör
  • 100 g rostade pumpakärnor
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Tärna ner sötpotatisen i mindre bitar. Dela en vaniljstång på längden, skrapa ur fröna.
  2. Tillsätt smör till en kastrull med lock och lägg ner sötpotatisen. Fortsätt med vaniljstången och lite vatten så det knappt täcker. På med locket och koka mjuka.
  3. Bryn smör under tiden.
  4. Lyft ur ur vaniljstången från sötpotatisen och mixa sedan slät till en puré. Krydda med salt.
  5. Servera toppad med brynt smör och rostade pumpakärnor.
21 december 2017

Laddar fler recept