Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor

Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor

14

6 ingredienser

Myllymäkis lena puré på sötpotatis och brynt smör passar utmärkt till fisk, fågel och även kött. 

Ingredienser

portioner4
  • 600 g sötpotatis, skalad
  • 1 vaniljstång
  • 100 g smör
  • 100 g rostade pumpakärnor
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Tärna ner sötpotatisen i mindre bitar. Dela en vaniljstång på längden, skrapa ur fröna.
  2. Tillsätt smör till en kastrull med lock och lägg ner sötpotatisen. Fortsätt med vaniljstången och lite vatten så det knappt täcker. På med locket och koka mjuka.
  3. Bryn smör under tiden.
  4. Lyft ur ur vaniljstången från sötpotatisen och mixa sedan slät till en puré. Krydda med salt.
  5. Servera toppad med brynt smör och rostade pumpakärnor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - miljobild lucka land

Framtidens kök!

Nya spännande köket Nordanro - som du klickar ihop.

Läs mer