Sötpotatisplättar, glutenfria

Sötpotatisplättar, glutenfria
Foto: Lee Kearney

Sötpotatisplättar, glutenfria

Av: Annika Sjöö

Från: Malou efter tio

6 ingredienser

Plättar som görs på kokt sötpotatis, ägg och fiberhusk. Mättande, hälsosamma och väldigt goda!

Recept ur boken Mativation: 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 1 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • havssalt
  • svartpeppar
  • kokosolja, att steka i

Gör så här

  1. Koka sötpotatisen tills den är mjuk.
  2. Mixa sötpotatis, ägg och fiberhusk i en matberedare. Salta och peppra.
  3. Stek till små plättar ca 8 stycken på medelhög värme i en stekpanna med neutral kokosolja.