Sötpotatispizza med parmaskinka

Foto: Lee Kearney
Sötpotatispizza med parmaskinka
13 ingredienser
Glutenfri pizza med en botten som görs på sötpotatis. Toppas med tomater, parmaskinka och ruccola.
Recept ur boken Mativation: 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring
Ingredienser
- 2 sötpotatisar (à ca 250 g)
- 1 ägg
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk mandelmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- havssalt
- svartpeppar
Fyllning
- ca 1 dl passerade tomater
- 100 g parmaskinka
- 1 dl rucolasallad
- 2 msk pinjenötter
- 1 msk honung (valfritt)
Gör så här
- Skiva sötpotatis och koka tills den är mjuk. Mixa sötpotatisen till ett mos i matberedare. Blanda sötpotatis, ägg och torra ingredienser i en skål och rör om. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut smeten till en rund pizza på en plåt med bakplåtspapper. Ta gärna lite vatten på en sked för att kunna breda ut en jämnare pizza. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut pizzan och bred över passerade tomater. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Ta ut och toppa med ruccola, parmaskinka och pinjenötter. Ringla eventuellt lite honung över.