Sötpotatispizza med parmaskinka

16 röster
1 pizza
Sötpotatispizza med parmaskinka
Foto: Lee Kearney

Glutenfri pizza med en botten som görs på sötpotatis. Toppas med tomater, parmaskinka och ruccola.

Recept ur boken Mativation: 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring

Visa mer
1 pizza

Du behöver

  • 2 sötpotatisar
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • havssalt och svartpeppar

Fyllning

  • ca 1 dl passerade tomater.
  • 100 g parmaskinka
  • 1 dl ruccolasallad
  • 2 msk pinjenötter
  • valfritt: 1 msk honung

Gör så här

  1. Skiva sötpotatis och koka tills den är mjuk. Mixa sötpotatisen till ett mos i matberedare. Blanda sötpotatis, ägg och torra ingredienser i en skål och rör om. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut smeten till en rund pizza på en plåt med bakplåtspapper. Ta gärna lite vatten på en sked för att kunna breda ut en jämnare pizza. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  3. Ta ut pizzan och bred över passerade tomater. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Ta ut och toppa med ruccola, parmaskinka och pinjenötter. Ringla eventuellt lite honung över.
19 mars 2018

Fler goda recept