Sötpotatisblinier

Sötpotatisblinier
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Sötpotatisblinier

6 ingredienser

1 h 30 m

Blinier på sötpotatis som toppas med goda tillbehör kommer falla både barn och vuxna i smaken!

Ingredienser

portioner
  • 200 g sötpotatispuré
  • 40 g glutenfri mjölmix
  • 40 g potatismjöl
  • 3 g salt
  • 1 ägg
  • 60 g äggvita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och stoppa in sötpotatisarna (ca 2 stycken) med skal i en ugnsform med bakplåtspapper. Baka i ca 60- 90 minuter (beroende på storlek) eller tills potatisen är helt mjuk.
  2. Låt svalna något. Ta bort skalet och mosa sönder till en slät kräm i en matberedare. Väg av den mängd du behöver. Har du något över går det jättebra att frysa!
  3. Sikta i de torra ingredienser bland purén och avsluta med ägg och äggvita.
  4. Fyll på spritspåse eller häll upp i litermått.
  5. Stek smeten på svag till medelhög värme tills blinierna är gyllenbruna på båda sidor.
  6. Servera med exempelvis lingonsylt till barnen och tångcaviar, smetana och en skvätt pumpafröolja till de vuxna.