Sötpotatis med vitlöksmajs

Sötpotatis med vitlöksmajs
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Sötpotatis med vitlöksmajs

10 ingredienser

40 min

Jag tröttnar aldrig på sötpotatis, den blir toppen på grillen då den tjänar på att få lite karamelliserade toner. Ja och så grillad majs, finns kanske inget godare! / Jessica

Ingredienser

portioner

Sötpotatis

  • 800 g sötpotatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Plastpåse
  • Grillspett

Vitlöksmajs

  • 4 majskolvar
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl persilja, hackad
  • 100 g färsk spenat

Gör så här

  1. Skiva sötpotatisen i centimetertjocka stavar och lägg i en plastpåse.
  2. Häll på olja, salt och peppar. Blanda om och låt stå 20 minuter.
  3. Trä på spett. Grilla 1–2 min på varje sida på direkt värme. Flytta till indirekt värme och grilla under lock i 15 minuter tills potatisen är mjuk.
  4. Servera med majsen. Dra ner bladen på kolvarna. Ta bort alla lösa strån. Knyt ihop bladen så har du ett praktiskt handtag.
  5. Grilla i ca 15 minuter och vänd hela tiden. Varva direkt och indirekt värme.
  6. Pressa vitlöksklyftan i en skål. Mosa ihop den med smör, salt och persilja.
  7. När majsen är klar, skär av kornen och lägg i skålen med smöret.
  8. Blanda ihop så smöret smälter. Blanda ner spenaten och servera med sötpotatisen.