Sötpotatis ”kakiage” med bonitomajonnäs och citron
Sötpotatis ”kakiage” med bonitomajonnäs och citron
15 ingredienser
45 m
Friterad sötpotatis toppad med krämig majonnäs och frisk citron är en ljuvlig kombo att förgylla middagen med!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 1 sötpotatis (stor)
- 0,5 purjolök
- 2 dl matolja
- 2 dl bonitoflakes
- 1 klyfta vitlök
- 2 äggulor
- 1 dl tempuramjöl
- ca 0,7 dl kolsyrat vatten
- 2 tsk risvinäger
- salt
- peppar
- 1 citron
- sesamfrön
- nori (sjögräs)
- frityrolja
Gör så här
- Strimla sötpotatis i form av långa tändstickor.
- Skiva purjolöken tunt och spola den ren i kallt vatten.
- Värm matolja till ca 60 grader och häll det över bonito och skivad vitlök, låt stå och dra i ca 20 minuter.
- Sila matoljan och använd den sedan för att vispa en majonnäs tillsammans med äggulor.
- Blanda tempuramjöl och kolsyrat vatten. Vänd sedan ner purjolök samt sötpotatis.
- Värm oljan till 180 grader.
- Använd en sked och forma önskvärd storlek på smeten och fritera den krispig i omgångar.
- Toppa de friterade sötpotatbollarna med majonnäs, sesamfrö och nori.