Sotig strömming på grillen

0 röster
4
Sotig strömming på grillen
Foto: TV4

Att steka strömming utomhus är en höjdare! Vill du göra sotare inomhus bör du ha en bra grill och en mycket bra fläkt. Servera de goda hårdstekta, ja svartstekta firrarna med ett gott persiljesmör och nykokt färskpotatis till!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg strömming med ryggbenet kvar
  • 1,5 dl grovt salt
  • 1 knippe dill, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Varva strömming och salt i en bunke. Ställ kallt ett par timmar.
  2. Pensla ett halster med olja, lägg i fisken och grill dem 3-4 min på var sida.
  3. Varva de klara strömmingarna rikligt med dill.
  4. Servera med skalpotatis till.
2 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...